Basiscursus fotografie voor beginners

Inschrijven voor een workshop kan alleen via e-mail:  fotoschoolhoorn@gmail.com

Doel van de lessen:

Wanneer je wilt leren fotograferen met een digitale camera of je overweegt en een te kopen maar eerst wilt proberen of het wat voor jou is., dan is dit dé fotografie cursus voor jou.

Tijdens de cursus lopen theorie en praktijk in elkaar over, zodat je niet alleen kennis over onder andere onderstaande zaken opdoet, maar deze ook gelijk leert toepassen:

 • de camera en het objectief (lens)
 • diafragma – scherptediepte
 • sluitertijd – bewegingsonscherpte
 • iso-waarde
 • over- en onderbelichten
 • het histogram
 • soorten licht
 • standpunt
 • compositie
 • scherpte
 • het juiste moment

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist. 

Voor deze cursus moet je wel in het bezit zijn van een systeem- of compactcamera waarbij je zelf diafragma en sluitertijd kunt instellen of een digitale spiegelreflex camera. Indien je niet over een camera beschikt, of een keer wilt oefenen met een digitale spiegelreflexcamera, kan je bij mij een Nikon spiegelreflex camera huren voor maar EUR 35,00 gedurende de gehele looptijd van de cursus.

Duur:

6 wekelijkse lessen op de avond van 20.00 tot 21.30 uur. De laatste avondles is altijd overdag op een zaterdag om 11 uur. ( let op: de data verspringen soms een week)

In de schoolvakanties zijn er geen lessen

Nu nog voldoende plek om in te schrijven:

 1. Donderdagavond 16 november, 23 november, 30 november, 7 december, 14 december van 20.00 uur – 21.30 uur en de laatste les op zaterdag 16 december om 11 uur.

In 2024 geef ik geen cursussen meer in Hoorn

Let op: de cursussen gaan alleen door bij voldoende inschrijvingen.

Het aantal deelnemers is afhankelijk van de op dat moment geldende corona maatregelen.

Inschrijven? Stuur even een email naar fotoschoolhoorn@gmail.com en vermeld voor welke startdatum je je wilt inschrijven.

Voor prijzen en alle mogelijkheden, zie de Tarieven pagina

Als je zelf al een aantal geïnteresseerden hebt maar de voorkeur geeft aan een andere cursusdag is dit bespreekbaar. Ook prima geschikt als bedrijfsuitje of voor groepen vrienden om samen te doen, mail of bel gerust voor de mogelijkheden

2 gedachten over “Basiscursus fotografie voor beginners

 1. Goedemiddag,

  Ik ben even benieuwd en dacht daarom mail ik even. Ik ben met telefoon erg handig en krijg ik altijd complimenten over de foto’s niet ik maak van mensen. Maar ik heb ook een camera hier thuis liggen en weet een mini beetje hoe en werkt maar weet er eigenlijk veel te weinig over. Nu dacht ik waarom ga ik niet zo cursus doen, alleen zit ik er soort van mee dat ik het eigenlijk vooral mega leuk vind om dan mensen te fotograferen en niet de natuurlijk… ik weet niet zo goed of dan zo cursus dan evengoed leuk is ??

  Groetjes Claudia

 2. Beste Claudia,

  Jouw bericht op mijn website is ondergesneeuwd door 2000 spam berichten, vandaar mijn extreem late reactie, waarvoor excuus.
  Aanstaande zaterdag, 27 januari, geef ik een workshop in mijn studio aan het Achterom. Om je camera goed te leren kennen besteed ik in de ochtend veel aandacht aan de theorie en gaan we in de middag samen de stad in om elkaar en de stad te fotograferen op verschillende plekken met verschillende instellingen. Op die manier beklijft die theorie die je eerder hebt geleerd ook beter.
  Mocht je interesse hebben dan hoor ik het graag. Er is nog net plek voor 1 cursist.
  De workshop begint om 10 uur en duurt toch ongeveer 16 uur, soms loopt het iets uit. De kosten voor deze workshop zijn €125,-, dat is inclusief lesboek, koffie, thee en frisdrank en een uitgebreide lunch.

  Laat maar weten of dit eventueel iets voor je is

  Hartelijke groet,
  Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *